Basama Allaha Al Rohamana Al Rohayama
Bacalah dengan nama tuhan kamu yang menjadikan. Menjadikan manusia dari segumpal darah. Bacalah dan tuhan kamu yang keramat. Yang mengajarkan dengan kalam. Mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya. Al A'laqo

Qola Ana Solataya Wa Nasakaya Wa Mahayaya Wa Mamataya Lalaha Roba Al A'lamayana (162) Laa Sharoyaka Laha Wa Bazalaka Amarota Wa Anaa Awala Al Masalamayana (163) Al Anaa'ma

Tuesday, May 10, 2011

Doa nabi Khidir

Al Salama Alaya Kama,

Kata Sayadana A'laya Karama Allaha Wajahaha;

"Aku bertemu Khidir Alayaha Al Salama pada suatu hari, sehari sebelum peperangan Badar, lalu kataku kepadanya; "Ajarilah daku sesuatu agar daku dapat mengalahkan musuh-musuhku.Lalu Sayadana Khidir Alayaha Al Salama berkata:

Katakanlah (Bacalah);
Basama Allaha Al Rahamana Al Rahayama


Allahama Anaya Asaalaka Bahaqo, Al Ma Wa Al Ma Wa Al Masho Wa Al Mara Wa Al Ra Wa Kahayaa'sho Wa Thoha Wa Thosama Wa Thosa Wa Thosama Wa Yasa Wa Shod Wa Hama Wa Hama Wa Hama A'saqo Wa Hama Wa Hama Wa Hama Wa Hama Wa Qof Wa Nun, Yaa Mana Hawa Hawa Laa Alaha Alaa Hawa, Aghofara Laya Wa Anashoro Naya, Anaka A'laya Kala Shaya Qodayara

3 comments:

 1. Bahasa arab yang indah dengan segala seni bahasanya telah dihancurkan dan diselewengkan sekelip mata oleh bangsa melayu yang kononnya mengaku sebagai imam mahadi(MAHADAYA).

  Bahasa kamu langsung tidak menarik.macamana kamu nak berdakyah?kalamullah adalah mukjizat.kamu tunjukkanlah mukjizat kamu.buktikan..

  ReplyDelete
 2. Hamba berdakwah cara hamba dan hamba tak paksa tuan hamba ikut. Tuan hamba akan kenal siapa hamba sebenarnya tidak berapa lama lagi. Hamba bersabar kerana tuhan menyukai org2 yg bersabar.

  ReplyDelete
 3. Mungkin benar kata tuan hamba yg hamba akan kenal siapa tuan hamba satu masa nanti kerana nama tuan hamba akan terpampang di dada2 akhbar sepertimana ayah pin suatu ketika dahulu.

  pastikan diri tuan hamba sehebat ayah pin.kalau tidak tak pasal2 tuan hamba makan free dalam penjara.

  BERTAUBATLAH..masih ada masa selagi tuan hamba bernafas.

  ReplyDelete